Activiteiten

kinderen keltfest kiddybattle

Kidshill

Er is weer van alles te doen op de Kidshill!

Op Keltfest zorgen we voor een onvergetelijke ervaring voor iedereen, dus ook voor de kinderen! Dit jaar kan je voor het eerst meedoen in de Kinder Highland Games. Daar kan je laten zien hoe sterk en behendig je bent! Wij zijn benieuwd hoever jij een paal kan gooien! Of ben jij de beste in touw trekken? Kom langs en laat zien hoe sterk en behendig je bent.
Zijn die Highland games niets voor jou? Dan kan je natuurlijk ook verschillende rustige spelletjes spelen zoals Jenga en prachtige puzzels.
Moe van het buitenspelen en wil je rustig even tekenen of  knutselen? Kom dan langs de knutseltent waar wij leuke knutselprojecten en kleurplaten hebben liggen.

Je kan je ook weer laten schminken en je outfit daarmee compleet maken. Wordt een stoere viking, prachtige elf of misschien een sterke draak!

Daarnaast hebben we ook aan de allerkleinsten gedacht, voor vele ouders is deze plek al niet meer weg te denken. Er is de mogelijkheid voor kinderen van 0-2 jaar om even in de box te spelen en ook kunt u uw kleine kabouter gerust even verschonen bij onze commode. Dan hebben we nog de mogelijkheid flesjes te verwarmen en kunt u rustig uw kind voeden op onze speciale strobank. Natuurlijk is er tijd voor een gezellig praatje met andere ouders en onze begeleiders.
In de snoezeltent is ten alle tijden een begeleider aanwezig om vragen te beantwoorden of voor een gezellig praatje.

Er is ook een lange traditie van de KiddyBattle, waar kinderen het opnemen tegen een leger volwassenen. Wij kunnen ze niet alleen verslaan dus we hebben jullie hulp hierbij nodig!
Bereid je hiermee goed voor met behulp van veel spelletjes en highland games te spelen.

De Kidshill is geen opvang voor kinderen, kinderen moeten ten alle tijden begeleid worden door hun ouder(s).  Mochten wij een kind vinden zonder begeleiding dan brengen wij dit kind naar de info-stand.

Programma

10:00 – 11:00 Touwtrekken
11:00 – 12:00 Tower
12:00 – 13:00 Caber toss
12:30 – 13:00 Groot duimpje show
13:00 – 14:00 Steps
14:00 – 15:00 Touwtrekken
15:30 – 16:00 Groot duimpje show
15:00 – 16:00 Tower
16:00 – 17:00 Cabertoss
17:00 – 17:30 Kiddybattle
hvn keltfest vijfhuizen zwaardvechten

HVN – Historisch Vrijvechten Nederland

Wil je leren zwaardvechten? Kom dan langs bij HVN

Heb je altijd al willen leren zwaardvechten zoals vroegere vechtmeesters dat deden, wil je fysiek tot het uiterste gaan of heb je simpelweg een zwak voor geschiedenis? Daar ben je niet alleen in.

HEMA is een relatief jonge maar snel groeiende sport die zich bezig houdt met de Europese krijgskunsten. De verzamelnaam staat voor Historische Europese Martial Arts, en gaat om het leren vrijvechten aan de hand van manuscripten en historische bronnen geschreven vanaf de 14e  eeuw.

HEMA omvat een grote variatie aan wapendisciplines waar mee getraind kan worden volgens talloze bronnen in Duitse, Italiaanse, Britse, Nederlandse en vele andere tradities. Denk bijvoorbeeld aan het langzwaard, de rapier, de sabel maar ook aan het messer en de dolk. Kortom, voor ieder wat wils.

Lijkt het je leuk om HEMA te beoefenen, kom dan een keer kijken of meteen meedoen!

Over HVN

HVN – Historisch Vrijvechten Nederland is een Nederlandse vechtschool voor de Historische Europese Martial Arts gevestigd in Oegstgeest, bij Leiden. De vechtschool staat onder leiding van Matthys Kool, een internationaal instructeur en hooggeplaatste toernooivechter. Bij HVN ligt de nadruk op het trainen met het Europese langzwaard en het militair sabel, maar ook worstelen en dolkvechten komen in de reguliere lessen aan bod. Tijdens het sparren word er ook met andere disciplines gevochten zoals singlestick, zwaard & beukelaar en dussack. Bij ons leer je op originele wijze het gevecht aan te gaan en kun je je zelfs ontwikkelen tot toernooivechter.

keltfest games highland games keltfest vijfhuizen

Keltfest Games

De Keltfest Games – Doe zelf mee en test je kracht!

Gaan jouw handen ook jeuken als je de pro’s van de Highland Games Federatie Nederland bezig ziet met het gooien van boomstammen?
Wil je het zelf een keer proberen?
Laat dan maar zien wat je kan! In deze versie van de Highland Games mag je samen met je vrienden een poging wagen in deze traditionele sport.
Je kunt je met je team inschrijven tussen 10:00u en 17:00u.
Beide dagen zullen er 3 workshops zijn die elk een half uur duren. De tijden hiervoor zijn 11:30u, 14:00u en 16:30u.
Dus neem je vrienden mee en schrijf je in als team voor een van onze workshops!

balfolk workshop emelie wen selena keltfest danstent

Balfolk Workshops

Balfolk Workshop

Natuurlijk zijn er weer Balfolk workshops op Keltfest.
Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid.
Tijdens een introductie workshop leggen we de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje…

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne live muziek!

Tussen de workshops zorgt Folkie DJ Bram voor een divers aanbod aan muziek, zowel traditioneel als modern. Beginner of gevorderd, iedereen kan komen dansen. Met een lach en een knipoog worden de nummers aan elkaar geregen en weet je wat voor dansje je op het volgende nummer kan doen, of juist niet.

Folkie DJ Bram

Dans de hele dag door DJ Bram

Kom dansen op fijne balfolkmuziek, samengesteld door Folkie DJ Bram. Tussen de workshops door zal hij zorgen voor fijne nummers om je nieuwe skills te oefenen. 
Wat begon als een spontane actie tussen 2 bands op een bal, groeide uit tot een balfolk DJ-set waar je niet bij stil kan blijven staan. Bram heeft een ruime ervaring van luisteren, spelen en dansen in dit genre. Daardoor brengt hij een selectie ten gehore van al het moois dat balfolk te bieden heeft, zowel traditioneel als modern. Beginner of gevorderd, iedereen kan komen dansen. Met een lach en een knipoog worden de nummers aan elkaar geregen en weet je wat voor dansje je op het volgende nummer kan doen, of juist niet.

Dutch Warbow Society

Maak kennis met de traditie van de traditionele handbogen

De Dutch Warbow Society laat mensen kennis maken met de traditie van de traditionele handbogen. 

We willen bezitters van traditionele handbogen, jachtbogen, middeleeuwse Engelse oorlogsbogen en andere klassieke handbogen de kans geven om andere schutters te ontmoeten en van elkaar te leren. Daarom organiseren we verschietingen, clinics, en informatievoorziening. Het DWS Research team onderzoekt onder andere archeologische vondsten.

Om het publiek op evenementen kennis te laten maken met de Engelse Longbow heeft de DWS een speciaal demonstratieteam opgericht. Men heeft hier de mogelijkheid zelf een keer, onder begeleiding, te schieten met een boog. Dit is voor zowel kinderen als volwassenen erg leuk om eens te doen.

Dit demonstratieteam laat zien wat de uitwerking van dit soort pijlen op diverse materialen is. Verder laten zij zien hoe groepen boogschutters op het veld door de dienstdoende commandant geleid werden.

Lijst met standhouders

Aardemagie
Abreu
Annu No/Atelierhamm
Ans Worst
Artisaen
Atelier Beefree
Atelier Jody Maakt
Bepstyle
Black Oak Smederij
Black Planet
Blue Roses
Bohemia Beauty
Celtic Rose
Celtic World
City Sheep Nature
De Godin in Jezelf
De Groene Godin
Delftse Mederij
Dino Jewellery
Dragons Den Zwolle
Droomfontein
Eldasa Tattoo & Piercing
Eleoflora
Elsiera
Elve Geluk
Faery Goods
Fairbow
Fairyland
Feathers van Raven
Gaelforce
Giftig
Green-Man
Groep Gabs
Hannie’s Hakhoning
Hebbus en Noggus
Het Kruidenheksje
Het Stripfiguur
Jeracraft
Juggelin Sun Children
Keltfest Official Merchandise
Kolderieke Maliën
Lila Pixie
Loeff Bureau Creative
Loenasa
Lunadea
Magic Within
Meadandmore
Mesdisc
Mineralz
Ocarinas Arpad Takacs
Overthemoonfashion
Pagan Ways
Papagaio
Pasal Himal
Puurleer.nl
R&L De Dansende Jak
Rasa Creations
Ruet Yvan
Salem’s Fantasy Gifts
Sambruja/BjornValda
Sjeintje Boterkoek
Skapa
Smederij Roodbaert
Srilaksmi
Stichting A.G. van Hamel voor Keltische Studies
Stichting MeLief
Stixandstones
Stone Mad Crafts
Tal’s Art
The Fudge Shop
The Gift of Magic
The Native Dutch Clan
Trade Mark Den Haag
True the Eye of Awareness
Trukado
Uitgeverij Macc
Uitgeverij Zilverspoor
V.O.F. Painted Cave
Viking Kristall
Whatever & More
Woolfashion
Wortel & Cruydt

intro

Verbinding staat dit jaar centraal bij Celtic Spirit, Verbinding in Natuur, elementen, energie en de oeroude gebruiken en rituelen, Iedere dag starten we met een prachtige Dagopening en overdag vieren wij met elkaar Beltaine en springen we over het vuur.

Op zaterdag hebben we een nieuw avondprogramma waar we starten met een Kelfest Weerwolvenspel o.l.v. Ravens Inn, daarna luisteren we naar heerlijke deuntjes van Marjolijn en Ko en zingen we Mantra’s aan het kampvuur onder begeleiding van Margo Awanata, Wees welkom in deze verbinding.

Programma

Programma beide dagen

11.00u Dagopening (Zaterdag Gabs/ Zondag Ingrid)

12.00u Gabs Elementen klanken

13.00u Oerkinderen Ingeborg

13.00u De Groene Godin craften

13.30u Gabs craften; intuïtief Runetekenen

14.00u Pagan Lady

15.00u Krijgerreis Peter

15.00u Path of the priestess

15.30u De groene Godin

16.00u De jacht geleid door Centrum Innerpeace en  Celtic Spirit leden

16.15u Elementendans Margo Awanata

16.30u Meiboomceremonie geleid door Centrum Innerpeace en Celtic Spirit leden

16.45u Meiboom Dans geleid door Centrum Innerpeace en Celtic Spirit leden

17.15u Vuurspringen geleid door Centrum Innerpeace en Celtic Spirit leden

Zaterdagavond Programma

19.00u Celtic Weerwolvenspel door Ravens inn

19.30u Muziek bij het kampvuur met Marjolijn & Ko

20.00u Mantra zingen met Path of the priestess en Celtic Spirit leden

innerpeace

Innerpeace

Beltaine het begin van de zomer. Met Beltaine vieren we de liefde, de verbinding van Wodan en Freya…

De Jacht

Vrouwen geven hun lint aan de man van hun keuze. De winnaar wordt gekroond tot de Meikoning. Hij kiest zijn Meibruid. Samen vormen zij het Meikoningspaar en symbolisch gaan zij een verbinding van liefde aan.

Meiboom

Met het Meikoningspaar gaan we in optocht het terrein over en nodigen iedereen uit mee te lopen en mee te vieren, zingend en dansend met de drum.

Bij de Meipaal ( het mannelijke en vrouwelijke) dansen we met de linten rond de paal, met opzwepende klanken. 

Vuurspringen

Het heilige vuur, grens tussen het oude en het nieuwe.

Na het Meikoningspaar springt ieder die wil over het heiligevuur, dat beschermd, reinigt, en plannen en wensen doet uitkomen. Spring je met z’n tweeën over het vuur dan beloof je elkaar, een jaar en een dag, in verbinding te blijven.

Met nieuwe energie gaan we de zomer tegenmoet.

gebs lichthuis keltfest celtic spirit heidense bende

Gabs Lichthus

Gabs en haar Aarde elfjes verzorgen ook dit jaar 2 prachtige workshops in de Celtic spirit tent,

Elementenklanken

Om 12:00u kun je de workshop Elementenklanken volgen. Met diverse helende instrumenten maken we een klankreis langs de elementen, welk element past bij jou en waar heb je nog wat in te leren? De helende klanken wijzen je de weg, luister maar…

Intuïtief Rune Tekenen

Om 13:30u kun je de workshop Intuïtief Rune Tekenen volgen. De eeuwenoude tekens zijn bij ons en willen ons graag wat vertellen, alleen hoe kunnen ze je hart bereiken? Wees welkom om in je eigen tekeningen boodschappen te ontvangen.

de heksenkrijger peter ingeborg celtic spirit keltfest heidense bende

De Heksenkrijger

Peter en Ingeborg begeleiden al jaren lang mensen in herstel en ontwikkelingstrajecten. Hierin staat de ontdekkingstocht naar jezelf centraal. Peter is o.a. geregistreerd coach en Ingeborg is o.a. Mindfulness trainer.

Krijgerreis door Peter

Mannelijke krijgers van vandaag!
Ga mee naar het slagveld om je persoonlijke strijd te voeren.

Alleen voor mannen. Zaterdag en Zondag om 15.00 uur.

Workshop Oerkinderen door Ingeborg 

Jij bent Mooi 
Jij bent Waardevol
Wie ben jij eigenlijk?

Ga je mee op onderzoek?                                                                                                    

Voor kinderen van 5-12 jaar op zaterdag en zondag om 13.00 uur

 

pagan lady celtic spirit keltfest

The Pagan Lady

Zonnegod Belenos ritueel

Het begin van de zomer! We eren de kracht van de zon en de vruchtbaarheid van moeder aarde.
We vieren het licht, het nieuwe leven. We vieren het bloeiende leven zelf! Doe mee om 14:00u.

Ik ben the Pagan Lady, stadsheks uit den Haag en dit jaar zal ik bij de Heidense Bende het verhaal vertellen over de Keltische zonnegod Belenos. Ik neem jullie mee in de magie van Beltane. We gaan samen een ritueel doen waarin we helemaal in contact komen met de hoge energie van deze periode. We stellen vragen en doen wensen aan de God Belenos. Vreugdevol, liefdevol en met de zon in je hart ga je daarna weer het feestgedruis in.

path of the priestess keltfest celtic spirit heidense bende

Path of the Priestess

Kracht, verbinding, verdieping 
Path of the Priestess zal ook dit jaar weer van de partij zijn. 

Workshop Celtic Priestess

Om 15:00u verzorgen we de workshop Celtic Priestess waarbij we een diepe verbinding aan gaan met moeder aarde .
Vanuit deze verbinding laten we de priesteres in onszelf ontwaken.  

Elementendans

Om 16:15u zullen de priesteressen voor het meiboom ritueel de aarde zegenen met een elementendans. Ze zullen aarde, water, lucht en vuur belichamen onder begeleiding van opzwepende drums. 

Chanten

Verzamel je om 20:00u bij het vuur van Celtic Spirit voor een half uur chanten. Samen zingen we korte chants in een eerbetuiging aan moeder aarde en een magische manier om het festival af te sluiten.

groene godin celtic spirit keltfest heidense bende

Groene Godin

Maak een Keltische krachtbuidel

Om 13:00u kun je een Keltische krachtbuidel met kruiden maken terwijl de Keltische kruidenheks over ons waakt.

Ga op reis met geleide meditatie

Om 15:30 ga je samen met de Groene Godin op reis. Je ontmoet Mag de Elfenkoningin dankzij geleide meditatie. Ontvang hier je geheime Elfennaam.