Celtic Spirit

Op Keltfest kun je terecht bij Celtic Spirit voor allerlei interessante workshops, ceremonies en spirituele wijsheid. Laat je inspireren!

      

Celtic Spirit

Ook op de nieuwe locatie van Keltfest is Celtic Spirit te vinden, het thema van dit jaar is Kracht; de kracht van liefde tijdens de Meiboomdans, kracht van de elementen, kracht van de Keltische symboliek.

Graag ontvangen we je bij een van onze workshops, Meiboomdans, craften en rituelen, om deze Kracht te ervaren en delen.

Celtic Spirit Programma

zaterdag

11.00u Dagopening verzorgt Pagan Lady
11.30u Elementen ritueel Gabs
12.00u Keltisch Kookworkshop voor kids Ingeborg
12.30u Beltane workshop – Centrum Innerpeace
13.00u krachtstok craften met keltische wens – Gabs
13.30u Godinnen Kracht workshop – Margo
14.00u Keltisch kruidenbuideltjes craften – Groene Godin
14.30u Keltisch liefdeskoord – Centrum Innerpeace
15.00u Ontvang je Elfennaam – Groene Godin
15.30u De Jacht – Pagan Lady
16.00u De meiboomdans – Pagan Lady
16.30u einde Meiboomdans
17.00u Vuurspringen bij de Celtic Spirit tent
18.30u Kracht van Verbinding ritueel Margo

zondag

11.00u Dagopening verzorgt – Margo
11.30u Workshop Elementen ritueel Gabs
12.00u Vinger labyrint Desiree
12.00u Keltisch Kookworkshop voor kids Ingeborg
12.30u Boomspirits workshop verzorgt Ilonka
13.00u Krachtstok craften met Keltisch wens – Gabs
13.30u Godinnen Kracht workshop – Margo
14.00u Keltisch kruidenbuideltjes craften – Groene Godin
14.30u Vinger labyrint – de Appeldame
15.00u Ontvang je Elfennaam – Groene Godin
15.30u Boomspirits – Ilonka
15.30u De Jacht – Pagan Lady
16.00u De meiboomdans
16.30u einde Meiboomdans
17.00u Vuurspringen bij de Celtic Spirit

Gabslichthuis

Gabs is ruim 5 jaar coördinator van de Celtic Spirit groep en verzorgt ook zelf diverse workshops voor jong &oud, daarin staan klanken en kracht van wensen centraal, ook dit jaar heeft ze weer een prachtig programma samengesteld.

Elementen Ritueel

Tijdens het Elementen ritueel gaan we de eeuwenoude verbinding maken, waarin de kracht van de elementen centraal staat, tijdens dit ritueel ervaar je de elementen in beweging/in klank/zang en in stilte, welke wens ligt daarin verscholen?
Beide dagen om 11.30u.

Krachtstok craften met Keltische wens

Achter iedere boom zit een magische kracht verscholen met een boodschap voor jou, ben jij op zoek naar jou boodschap? Dan zie ik je graag verschijnen bij het craften om 13.00u.

The Pagan Lady

Beltane, keltfest 2018

Het begin van de zomer! We eren de kracht van de zon en de vruchtbaarheid van moeder aarde.

We vieren het licht, het nieuwe leven. We vieren het bloeiende leven zelf! 
Het is weer die tijd van het jaar, iedereen doet het! de bloemetjes en de bijtjes. Liefde hangt in de lucht, stelletjes vinden elkaar!
Ik ben the Pagan Lady en ook dit jaar zet ik samen met mijn coven Diana weer een passievol Beltane ritueel neer. Van harte is iedereen uitgenodigd om mee te doen. Dans, lach, zing en wordt verliefd op alles en iedereen. Op het leven!!

Om 15:30u beginnen we met een spannende jacht, waar de mannen zoveel mogelijk ringetjes van de vrouwen zien te veroveren. De winnaar wordt gekroond tot meikoning en hij kiest zelf zijn meibruid.
Dit stel staat symbool voor de natuurkracht van de Goddelijke vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke.

Om 16:00u begint het ritueel. We planten de meipaal, pakken de linten en dansen de mei dans onder de vrolijke klanken van blije muzikanten!

Om 17:00u, volledig opgeladen met al die blije energie, gaan we naar het heilige vuur. Waarvan we weten dat het ons beschermt en onze plannen en wensen vruchtbaarheid schenkt als we erover heen springen.

Margo Awanata

Godinnenkracht

Een empowerment workshop special voor vrouwen die hun innerlijke godin willen onderzoeken en wakker maken. We maken ons los van aller daagse verwachtingen en verplichtingen en onderzoeken wat voor oerkracht daar onder verborgen ligt.
Beide dagen om 13.30u.

Kracht van verbinding

Tijdens deze workshop gaan we een diepe verbinding aan met moeder aarde, onszelf en de ander. Door de drukte van het bestaan zijn we die echte verbinding vaak kwijt terwijl deze zo essentieel is voor ons geluk. Een reis de diepte in waarbij de magie van het leven ontketend wordt. Voor mannen en vrouwen.
Zaterdag om 18.30u.

Kruidenvrouwtje Ingeborg

Keltisch soepje kidsworkshop

Kom je gezellig om 12.00u mee roeren in de Ketel? Maken we samen een lekker brouwsel.

Lekker snijden van groentes en ruiken van verschillende kruiden, proeven van het brouwsel en nog een verrassing bij het vuurtje, tot snel…

Rineke

Ook dit jaar is Rineke weer te vinden tegenover de Celtic Spirit Tent waar ze haar prachtige schilderingen en liefdevolle boodschappen erbij beschrijft, Durf jij het aan?

Rosa Mare

De kracht van de Runenstenen

Het runenschrift is het oudst bekende schrift dat gebruikt werd door  Germaanse volkeren vanaf de tweede eeuw tot de zeventiende eeuw. Runenstenen zijn genoemd naar het Gotische woord ‘Runa’ dat geheim betekende.
Elk runen symbool is een  opslagplaats voor intuïtief weten.
Door stenen te leggen, komt er een wonderlijke  kracht aan  informatie los.

Als ik met mijn runen stenen werk dan merk ik dat het mensen mateloos boeit en dat het ze zeer aanspreekt, vooral door de puurheid van de stenen met hun tekens.

De Appeldame

Het Appelhart

In deze beleving ga je op zoek naar dat ene zaadje in jou, dat dit jaar mag uitgroeien tot een appelboom. Waar gaat jouw verlangen naar uit? Wat wil jij laten groeien vanuit je hart? Geef dat zaadje al jouw liefde, aandacht en energie zodat je jouw appelvrucht kan plukken in de oogsttijd. Je kunt de appelhartbeleving alleen of samen met een vriend of vriendin doen. Op zondag bij de info-tent van Celtic Spirit.

Workshop Vingerlabyrint

Door het volgen met je vinger van een mini-labyrint wordt je rustig en zorgeloos geleid naar het centrum van het labyrint. Onderweg naar het centrum laat je wat jou hindert in het dagelijks leven achter je. In het midden aanbeland, vind je je binnenste ik, helemaal los van de buitenwereld. Hier ontvang je alleen maar en hoef je verder niets. Je vindt nieuwe inspiratie, antwoorden of beelden. Misschien krijg je wel antwoord op een belangrijke vraag waar je al een tijdje mee rondloopt. Op de weg terug naar buiten laat je de nieuwe inspiratie landen in je volle bewustzijn en neemt het mee naar je dagelijks leven.
Op zondag om 12.00u en 14.30u.

 

Innerpeace

Innerpeace – het centrum waar alles samen komt en mag zijn zoals het zich aandient. Healing, Kruiden en contact met de Spiritworld vormen het fundament voor het werken met de aarde en de spirits.

Susann neemt je mee op een klein Beltain ritueel, water en vuur, vrouwelijk en mannelijk, aarde en hemel. Scheppen vanuit Eenheid.
Op zaterdag om 12:30u.

Beltain liefdeskoord maken.
Beide dagen om 14:30u.

Je bent van harte welkom,
In Lakéch – Ik ben een andere Jij – Blessed Be

De Groene Godin

Maak een Keltische krachtbuidel met kruiden, met de Keltische kruidenheks Airmed wakend over ons.
Beide dagen om 14.00u.

Samen met De Groene Godin op reis
Een ontmoeting met Mab de Elfenkoningin, door middel van geleide meditatie. Ontvang hier jouw geheime Elfennaam.
Beide dagen om 15.00u.

Celtic Spirit

Het Loosterveld

Boomspirits, de kracht van zachtheid

Iedere boom heeft een spirit, een ziel. Welke boomspirit laat jou vandaag zijn of haar zachte, sprankelende kracht voelen? Welke boodschap heeft ze voor jou; inzicht, bescherming, heling?

De boomspirits nodigen je uit om je te komen verbinden en zo jouw kracht, jouw zachtheid te ervaren. Jij mens, diepgeworteld, wijdvertakt mens, boom van een mens.
Zondag om 12.30u en 15.30u.

Ilonka Heideveld,

Het Loosterveld, Nederlands sjamanisme
In het najaar van 2017 stond zij met een prachtig artikel in het magazine The Happiness.