Danstent

Wil je ook graag Keltisch leren dansen op Keltfest maar ben je nog niet zo zeker over je capaciteiten? Geen zorgen! Er zullen weer verschillende workshops op Keltfest zijn, zodat jij bij elke dans je nieuwe kunsten kunt laten zien!

     

 

Keltfest 2019 workshop highland dancing keltisch dansen

Workshop Highland Dancing

Workshop: Highland dancing

Tijdens Keltfest 2019 krijg jij de kans om je eens te wagen aan Highland Dancing in de danstent! Tijdens de workshop leer je de basis van het dansen en wordt de historische achtergrond van deze dansen behandeld. Let’s dance!

Highland dancing is een competitieve en technische dansvorm waarvoor techniek, uithoudingsvermogen, en kracht vereist is. Het wordt erkend als een sport door de Sport Council of Scotland.

In Highland dancing dansen de dansers op de bal van de voet. Highland dancing is een vorm van solo step dancing, van waar het zich ontwikkelde, maar waar sommige vormen step dancing vooral op het geluid gefocust zijn, is Highland dancing zich gaan richten op een combinatie van passen, en de posities en bewegingen van het bovenlichaam, armen en handen.

Sommige Highland dances stammen af van traditionele volksdansen. Een voorbeeld hiervan is de Highland Reel, ook wel bekend als de Foursome Reel, waarin groepjes van vier dansers afwisselend tegenover elkaar passen dansen en daarna weer in een acht-figuur langs elkaar dansen. Hoewel ze samen dansen worden de dansers in competities individueel beoordeeld als de Highland Reel wordt gedanst. De meeste Highland dances worden solo gedanst.

workshop ierse dans rosalie keltfest danstent

Ierse Dansworkshop door Rosalie Wagenaar

Workshop: leer de basis van Ierse Dans!

Heb je altijd al de beginselen van de prachtige Ierse jigs en reels willen leren? Dit jaar geeft niemand minder dan Rosalie Wagenaar van de Rose Irish Dance School workshops op Keltfest. Dit onder muzikale begeleiding van accordeonist Erik de Jong!

Rosalie danst al meer dan tien jaar bij de theatershows van Rapalje. Daarnaast eigenaresse van de succesvolle dansschool ‘Rose Irish Dance School’. Ze is sinds 2014 één van de zes gediplomeerde docenten Ierse Dans in Nederland (voor organisatie CLRG). Verder is Rosalie één van de gelukkigen al drie jaar achtereenvolgens mocht deelnemen aan de Riverdance Trinity College International Summer School (2015, 2016, 2017), waar ze gewerkt heeft met professionele dansers en grote namen in de Ierse danswereld.  

De Rose Irish Dance School heeft bovendien al veel bijzondere optredens mogen doen, waaronder bij Najib & Jandino Live in De Kuip, het tv-programma Circus Gerschtanowitz, de Nationale Taptoe in Ahoy en Belgium’s Got Talent.

Voor de workshops op Keltfest is geen danservaring vereist. Laat je meevoeren naar Ierland door de vrolijke groepsdansen, waarbij plezier met elkaar voorop staat!

Meer informatie volgt binnenkort

Houd de website in gaten en volg ons op social media om geen enkel bericht te missen!