Danstent

Wil je ook graag Keltisch leren dansen op Keltfest maar ben je nog niet zo zeker over je capaciteiten? Geen zorgen! Er zullen weer verschillende workshops op Keltfest zijn, zodat jij bij elke dans je nieuwe kunsten kunt laten zien!

     

 

Celtic Ceili workshop

Maak kennis met de vrolijke groepsdansen die men zowel in Ierland als in Schotland graag danst op feesten en partijen in de Celtic Ceili workshop. Deze dansen worden meestal in paren opgesteld in een kring of een rij gedanst; en soms ook als koppel in danshouding. Mocht je al bekend zijn met Balfolk of andere volksdansen uit West Europa dan zul je vast en zeker aspecten herkennen; in veel van de traditionele dansen uit de Keltische culturen zijn dezelfde soort bewegingen bewaard gebleven. Ze zijn eenvoudig en worden rustig opgebouwd, dus iedereen kan het leren! 

De Celtic Ceili workshop wordt muzikaal begeleid door Itchy Fingers.

Che Tango

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met Balfolk. Direct gegrepen door het plezier en de improvisatie die we vinden in Balfolk trok ik jarenlang in de zomer naar Frankrijk om te dansen en meer te leren over Europese dansen. Kort daarna kwam ik ook in aanraking met de Argentijnse Tango. De muziek en precisie grepen mij en ik raakte direct verslaafd. Na Balfolk workshops te hebben gegeven in binnen- en buitenland, een jaar in Argentinië te hebben gewoond en Tangoworkshops- en optredens te hebben gegeven in Europa, Zuid-Amerika en Azië is het tijd om deze twee invloeden met elkaar te combineren! Ik doe dat samen met de geweldige danseres en docent Cecilia Brands. We kijken samen met jullie naar hoe we elementen uit de Tango kunnen toepassen in Balfolk. Tango-ervaring is niet nodig, Balfolk ervaring is gewenst.

 

Balfolk

 Natuurlijk is er weer Balfolk op Keltfest!

Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid. 

Tijdens beginners en gevorderden workshops worden de verschillende dansen stap voor stap uitgelegd. Iedereen kan meedoen met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje…