Overig

Op Keltfest is natuurlijk nog veel meer te beleven. Wat dacht je van de Highland Games, Doedelzak competities en verschillende ambachten? Voor elk wat wils, dus kom zeker even kijken!

      

highland games keltfest 2019

Highland Games

De ultieme krachtmeting tussen de clans!

De Highland Games zijn al duizenden jaren oud. De wedstrijden vinden nu al meer dan 300 jaar op dezelfde manier plaats. Sinds 1700 is er niets meer aan de onderdelen of regels veranderd.

De Games zijn ontstaan vanuit de bloederige veldslagen die de clans met elkaar hadden. Gelukkig is door deze wedstrijden het bloederige verdwenen, maar de mannen zijn nog even fanatiek. Ze strijden nog steeds in kilt, familie tegen familie. De sport wordt nog vaak van vader op zoon doorgegeven.

Op dit moment zijn er Highland Games over de gehele wereld. Met name in Schotland, Amerika, Canada, Brazilië, IJsland, Australië, Duitsland, Nieuw Zeeland, België en Nederland zijn er grote toernooien. Het Nederlandse Kampioenschap is voor het eerst georganiseerd in 1990 in Sneek. De winnaar was toen Wout Zijlstra. Hij is ook aanwezig bij de Highland Games tijdens Keltfest 2019. Nu bestaat het Kampioenschap van Nederland uit meerdere wedstrijden en uit dit totale klassement wordt de kampioen uitgeroepen. Deze wedstrijden worden gehouden onder toeziend oog van de International Highland Games Federation. Zij organiseert ook de Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen Highland Games.

Kom genieten van deze oer krachtsport en waan u even in het oude Schotland!

Meer informatie volgt binnenkort

Houd de website in gaten en volg ons op social media om geen enkel bericht te missen!