Camping

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt!

Openingstijden
Aankomst en check-in
Parkeren
Mindervaliden
Campingregels
Veelgestelde vragen (FAQ)

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stuur dan een e-mail en we helpen je graag.

Openingstijden camping

De camping is vanaf vrijdag 15:00 geopend voor bezoekers met een geldig campingticket. Maandagochtend om 10:00 sluit de camping en dien je alles weer schoon achtergelaten te hebben.

Aankomst en check-in

Inchecken op de camping kan op vrijdag tussen 15:00 en 23:59 bij de camping receptie. Kom je buiten deze tijden aan op de camping? Dan kan je éénmalig het terrein betreden, op vertoon van een geldig campingticket.

STAPPENPLAN CHECK-IN:

Met het OV

 1. Je komt met het OV aan op de bushalte Expo Haarlemmermeer.
 2. Je loopt met je kampeerspullen vanaf de bushalte naar de camping. LET OP, dit is een redelijke wandeling!
  Zie hier voor de looproute.
 3. Bij aankomst op de camping laat je je ticket zien aan de toezichthouders bij de ingang.
 4. Je hoeft niet direct in te checken, maar kan ook eerst je tent opzetten. 
 5. Bij de receptie kan je inchecken en krijg je een polsbandje. Met dit polsbandje heb je vrij toegang tot de camping en kan je vanaf zaterdag onbeperkt van het festival genieten.
 6. Genieten, feestvieren!

Met de auto

 1. Je komt met de auto aan op de Ijweg te Hoofddorp
 2. Je kunt tijdelijk je auto op de kiss & ride parkeerplaats zetten. (Let op, je mag de camping niet betreden met de auto).
  Klik hier om de Kiss&Ride in Google Maps te zien.
 3. Hier kun je bij de marktkraam je spullen stallen.
 4. Vervolgens zet je eerst je auto op de camping-parkeerplaats. Zie hier voor de route. Het adres van de camping-parkeerplaats is Paviljoenlaan 1, Cruquius.
 5. Terug bij de marktkraam, loop je met je kampeerspullen vanaf kiss & ride naar de camping. 
 6. Bij aankomst op de camping laat je je ticket zien aan de toezichthouders bij de ingang.
 7. Je hoeft niet direct in te checken, maar kan ook eerst je tent opzetten. 
 8. Bij de receptie kan je inchecken en krijg je een polsbandje. Met dit polsbandje heb je vrij toegang tot de camping en kan je vanaf zaterdag onbeperkt van het festival genieten.
 9. Genieten, feestvieren!

 

Parkeren

Je kan je auto kwijt op de camping parkeerplaats. LET OP: dit is een flink eind lopen vanaf de camping! We raden de camping dan ook af voor mensen met een fysieke beperking.

Adres

IJweg 794 in Hoofddorp (Cruquius)

Mindervaliden

Onze campingvelden zijn helaas niet geschikt voor mensen met een fysieke handicap. Niet alleen zijn de velden zelf onverhard, maar de afstand van de parkeerplaats tot de camping is erg groot. Er is geen pendeldienst tussen de parkeerplaats en de camping, ook zijn er geen speciale faciliteiten aanwezig.

Openbaar vervoer

Kom je met het OV, dan kun je op www.9292.nl je reis plannen met als eindstation Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen. Vanaf daar is het bijna net zover lopen als vanaf de bezoekersparkeerplaats.

Camping fields lay-out

De kampeervelden zijn verdeeld in vakken, je bent vrij om je tent naar eigen inzicht binnen deze vakken te plaatsen. Er is geen stiltegebied ingericht, hou er rekening mee dat het ook ’s avonds nog rumoerig kan zijn.  

Water

Bij de douches kan je een (aangegeven) drinkwaterpunt (kraantje) vinden. Drinkwaterpunten zijn aangegeven door middel van een bordje. Zonder bordje is het geen drinkwater. Het water uit de wasbakken bij de toiletten is geen gecontroleerd drinkwater.

Stroom

We hebben op de festivalcamping geen elektriciteit beschikbaar. Wel kan je je mobieltje tegen een vergoeding opladen op de camping of een (Castlefest) Powerbank aanschaffen.

Check-out

Je hoef je niet te melden als je van de camping vertrekt.

Het is ook mogelijk om tot de maandagochtend te blijven hangen. Vanaf maandagochtend 10:00 uur beginnen wij met opruimen en zwaaien we iedereen uit. We vinden je lief als je de plek waar je tent heeft gestaan weer schoon achterlaat, dank je wel!

Campingregels

– Bezoekers van de Keltfest Camping accepteren de beperkingen van een festivalcamping. Hoewel er te allen tijde medewerkers van Vana Events aanwezig zijn op het campingterrein, neemt Vana Events geen verantwoording voor schade, diefstal of verlies van eigendommen. Kampeerders jonger dan 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

– Op het terrein gekochte glazen flessen en eventuele (LARP)wapens die je als onderdeel van je kostuum hebt meegenomen zijn op de camping niet toegestaan. Je kan deze bij de ingang van de camping tijdelijk in bewaring geven. Gasflessen en andere niet op de camping toegestane voorwerpen worden NIET door ons bewaard.

– Koken is alleen toegestaan op de daarvoor ingerichte kookplaats op het campingterrein en alleen met behulp van type C206, CV300 Plus of CV470 Plus gasflessenHet gebruik van andere typen gasflessen of (wegwerp)barbecues of het koken buiten de kookplaats is op last van de brandweer ten strengste verboden.

– Hou rekening met je buren. Zet je tent niet in die van een ander en probeer na 23:00 zo veel mogelijk stil te zijn op de kampeervelden. Partytenten en andere grote bouwsels gaan ten koste van de ruimte voor slaaptenten. De organisatie kan beslissen dat een partytent moet worden afgebroken. De grootte van je tent moet overeenkomen met het aantal personen dat daadwerkelijk in de tent slaapt. Dus liever niet met twee personen in een legertent.

– Een hulphond moet duidelijk als zodanig herkenbaar zijn, bij voorkeur met hesje of deken. Bij twijfel kan worden gevraagd naar een hulphond certificaat. Hulphonden dienen buiten het campingterrein te worden uitgelaten.

– Afval dient netjes opgeruimd te worden in de afvalzak die je bij aankomst krijgt. Afvalzakken kan je kwijt in daarvoor bestemde containers.

– De camping is onderverdeeld in vakken waar je je tent kan plaatsen. De brandgangen die zich tussen afgebakende vakken bevinden, dienen ten allen tijde vrijgehouden te worden.  Tenten die zich in de brandgangen bevinden, worden onmiddellijk verwijderd door de organisatie.

– Het is niet mogelijk om met de auto op het campingterrein te komen. Auto’s, busjes, fietsen en motoren kan je op eigen risico parkeren op de parkeerplaats. Overnachten op de parkeerplaats is verboden.

– Er zijn GEEN voorzieningen (parkeerplaats of douche) voor minder validen aanwezig op de festival camping. Vanwege de afstand tot de parkeerplaats en de kwaliteit van de kampeervelden raden we mensen met een fysieke beperking af om van de camping gebruik te maken.

– Niet toegestaan op de camping: Open en gesloten vuur (kaarsen, fakkels, waxinelichtjes, barbecues, vuurpoi, vuurspugen), gasflessen (m.u.v. wegwerpbusjes C206CV300 plus en CV470 plus), (LARP)wapens, drugs, glas, versterkt geluid, generatoren, dieren (m.u.v. duidelijk herkenbare hulphonden), uitdelen of verhandelen van flyers en ander (promotie)materiaal en alle andere voorwerpen waarover de organisatie ter plekke beslist.

– De organisatie behoudt zich het recht om zonder teruggave van gelden iemand permanent van de camping te verwijderen.

Ik wil mede die ik op het festivalterrein koop meenemen naar de camping, maar glas is niet toegestaan?

Glas is inderdaad verboden op de camping.

Waar kan ik mijn (re-enactment/LARP) wapens laten?

Bij de ingang is een wapengarderobe, hier moet je je wapens afgeven voordat je de camping betreedt. Deze zijn niet toegestaan op de kampeervelden. Je krijgt dan een garderobe bonnetje mee en kunt het daarmee later weer ophalen.

Mogen er honden op de camping?

Nee, het is niet toegestaan dieren mee te nemen op de camping. Alleen gecertificeerde en duidelijk als zodanig herkenbare hulphonden zijn toegestaan, deze moeten buiten de camping worden uitgelaten. 

Is het toegestaan om een kampvuur te maken of te barbecuen op de kampeervelden?

Nee, het is wegens brandgevaar niet toegestaan een kampvuur te maken of te barbecuen op de kampeervelden. 

Is deze camping gegarandeerd stil na 23:00 uur?

Deze garantie kunnen wij niet geven, het blijft een festivalcamping. Wil je dus echt rust, boek dan een plaatsje op een normale camping.