Goedvolk Keltfest Vijfhuizen levende geschiedenis re-enactment

Goedvolk

Bij Goedvolk in het kampement is er altijd wat te zien en te leren

Goedvolk is een genootschap van diverse handwerkers. Wij leveren handgemaakte producten, die veelal gebaseerd zijn op historische en/of shamanistische voorwerpen. 
In ons historisch geïnspireerde kampement vind je bewerkers van leer, been, gewei, textiel en metaal. Daarnaast is er een historische keuken waar op houtvuur gekookt wordt. Naast gezelligheid is er dus altijd wel wat te zien en te leren.

Goedvolk bestaat uit:

Atelier Solawende/Solawende Tattoo: Illustraties, pentekeningen op dierenschedels, kaarten en posters. Maar zij biedt ook de mogelijkheid voor unieke handgeprikte tatoeages op afspraak.
De Coockerije: Historische keuken waar de lekkerste gerechten voor het kampement worden bereid op houtvuur.
The Creative Dino: Handgeweven banden van wol, grotendeels op authentieke wijze geverfd met natuurlijke kleurstoffen.
Erlund: Sieraden en accessoires van koper, brons, leer, been en andere natuurlijke materialen. Zowel replica’s als eigen interpretaties.
Runeraaf: Handgemaakte runensets en shamanistische attributen.
Tyr’s Hand: Sieraden en gebruiksvoorwerpen van gewei, been, leer en hout.
Witsinger Wurk: Leren buidels en kleding gebaseerd op vondsten uit de Vikingtijd.

Goedvolk is te vinden bij de Levende Geschiedenis

balfolk workshop emelie wen selena keltfest danstent

Balfolk Workshops

Balfolk Workshop

Natuurlijk zijn er weer Balfolk workshops op Keltfest.
Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid.
Tijdens een introductie workshop leggen we de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje…

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne live muziek!

Tussen de workshops zorgt Folkie DJ Bram voor een divers aanbod aan muziek, zowel traditioneel als modern. Beginner of gevorderd, iedereen kan komen dansen. Met een lach en een knipoog worden de nummers aan elkaar geregen en weet je wat voor dansje je op het volgende nummer kan doen, of juist niet.

Folkie DJ Bram

Dans de hele dag door DJ Bram

Kom dansen op fijne balfolkmuziek, samengesteld door Folkie DJ Bram. Tussen de workshops door zal hij zorgen voor fijne nummers om je nieuwe skills te oefenen. 
Wat begon als een spontane actie tussen 2 bands op een bal, groeide uit tot een balfolk DJ-set waar je niet bij stil kan blijven staan. Bram heeft een ruime ervaring van luisteren, spelen en dansen in dit genre. Daardoor brengt hij een selectie ten gehore van al het moois dat balfolk te bieden heeft, zowel traditioneel als modern. Beginner of gevorderd, iedereen kan komen dansen. Met een lach en een knipoog worden de nummers aan elkaar geregen en weet je wat voor dansje je op het volgende nummer kan doen, of juist niet.

Ambachts Ghylde

Bij het Ambachts Ghylde leer je middeleeuwse ambachten

Altijd al willen weten hoe je een heerlijk middeleeuws maal boven open vuur kookt? Of hoe je met een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad spint? Of wil je zelf een muisje van stro vlechten, of oude middeleeuwse spelletjes spelen, of een leren buideltje maken? Op 25 en 26 mei kan dat weer, want voor het zesde jaar op rij is ook het Ambachts Ghylde aanwezig op Keltfest!
Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtslieden is altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen steekt of gewoon even toekijkt hoe een ander iets creëert.
Daarnaast valt er nog van alles te proeven, te ruiken en te kopen. Zoals heerlijk zoete honing van zelfgehouden bijen, goudglanzende sieraden en zonnehoeden van stro, maffe hoeden en woeste kragen van wol, handgesponnen en natuurlijk geverfde wol, prachtige leren tassen en buidels. Allemaal zelf vervaardigd door onze ambachtslieden.

Keltfest 2019 blokkenschema

Dutch Warbow Society

Maak kennis met de traditie van de traditionele handbogen

De Dutch Warbow Society laat mensen kennis maken met de traditie van de traditionele handbogen. 

We willen bezitters van traditionele handbogen, jachtbogen, middeleeuwse Engelse oorlogsbogen en andere klassieke handbogen de kans geven om andere schutters te ontmoeten en van elkaar te leren. Daarom organiseren we verschietingen, clinics, en informatievoorziening. Het DWS Research team onderzoekt onder andere archeologische vondsten.

Om het publiek op evenementen kennis te laten maken met de Engelse Longbow heeft de DWS een speciaal demonstratieteam opgericht. Men heeft hier de mogelijkheid zelf een keer, onder begeleiding, te schieten met een boog. Dit is voor zowel kinderen als volwassenen erg leuk om eens te doen.

Dit demonstratieteam laat zien wat de uitwerking van dit soort pijlen op diverse materialen is. Verder laten zij zien hoe groepen boogschutters op het veld door de dienstdoende commandant geleid werden.

magisch verhaal Keltfest vijfhuizen keltisch verhalen verteller

Magisch Verhaal

Magisch Verhaal: vertellingen uit het oude Engeland

Martin van Magisch Verhaal is een gepassioneerde verhalenverteller.
Speciaal voor Keltfest vertelt hij verhalen uit het oude Engeland. Helden en schurken zullen weer tot leven komen en jullie meenemen op avontuur.
Kom luisteren naar de verhalen en laat je meevoeren in de wereld van Magisch Verhaal. Een wereld waar alles mogelijk is.

Tim Talesman Keltfest 2019 Vijfhuizen verhalenverteller entertainment

Tim Talesman

Een wereldwijde verhalenverteller die je meevoert op reizen van de verbeelding

Tim Talesman vertelt op talrijke festivals, concerten en evenementen. Als bekroonde verhalenverteller heeft hij zich gespecialiseerd in de mythen en sagen van Noorse en Germaanse afkomst, met af en toe een uitstapje in naar de Keltische verhalen.

Hij onderscheidt zich door in zijn verhaal een herkenbare brug te slaan naar moderne situaties. Uitgeroepen tot jonge verteller van het jaar heeft Tim Talesman het zijn doel gemaakt om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en die wereldwijd in zijn reizen door te geven. Zijn creatieve benadering van de traditionele verhalen, maken deze antieke verhalen relevant voor modern publiek.

Kom je ook luisteren?

 

 

Lijst met standhouders

Aardemagie
Abreu
Annu No/Atelierhamm
Artisaen
Atelier Beefree
Atelier Jody Maakt
Black Oak Smederij
Black Planet
Blue Roses
Bohemia Beauty
Celtic Rose
City Sheep Nature
De Groene Godin
Delftse Mederij
Dino Jewellery
Dragons Den Zwolle
Eleoflora
Elsiera
Elve Geluk
Faery Goods
Fairbow
Fairyland
Feathers van Raven
Gaelforce
Green-Man
Groep Gabs
Het Kruidenheksje
Jeracraft
Keltfest Official Merchandise
Kolderieke Maliën
Lila Pixie
Lunadea
Magic Within
Meadandmore
Mineralz
Ocarinas Arpad Takacs
Pagan Ways
Papagaio
Puurleer.nl
R&L De Dansende Jak
Rasa Creations
Salem’s Fantasy Gifts
Sambruja/BjornValda
Skapa
Stichting A.G. van Hamel voor Keltische Studies
Stichting MeLief
Stone Mad Crafts
Tal’s Art
The Fudge Shop
The Gift of Magic
The Native Dutch Clan
True the Eye of Awareness
Trukado
Viking Kristall
Whatever & More
Woolfashion
Wortel & Cruydt

intro

Verbinding staat dit jaar centraal bij Celtic Spirit, Verbinding in Natuur, elementen, energie en de oeroude gebruiken en rituelen, Iedere dag starten we met een prachtige Dagopening en overdag vieren wij met elkaar Beltaine en springen we over het vuur.

Op zaterdag hebben we een nieuw avondprogramma waar we starten met een Kelfest Weerwolvenspel o.l.v. Ravens Inn, daarna luisteren we naar heerlijke deuntjes van Marjolijn en Ko en zingen we Mantra’s aan het kampvuur onder begeleiding van Margo Awanata, Wees welkom in deze verbinding.

Programma

Programma beide dagen

11.00u Dagopening (Zaterdag Gabs/ Zondag Ingrid)

12.00u Gabs Elementen klanken

13.00u Oerkinderen Ingeborg

13.00u De Groene Godin craften

13.30u Gabs craften; intuïtief Runetekenen

14.00u Pagan Lady

15.00u Krijgerreis Peter

15.00u Path of the priestess

15.30u De groene Godin

16.00u De jacht geleid door Centrum Innerpeace en  Celtic Spirit leden

16.15u Elementendans Margo Awanata

16.30u Meiboomceremonie geleid door Centrum Innerpeace en Celtic Spirit leden

16.45u Meiboom Dans geleid door Centrum Innerpeace en Celtic Spirit leden

17.15u Vuurspringen geleid door Centrum Innerpeace en Celtic Spirit leden

Zaterdagavond Programma

19.00u Celtic Weerwolvenspel door Ravens inn

19.30u Muziek bij het kampvuur met Marjolijn & Ko

20.00u Mantra zingen met Path of the priestess en Celtic Spirit leden

innerpeace

Innerpeace

Beltaine het begin van de zomer. Met Beltaine vieren we de liefde, de verbinding van Wodan en Freya…

De Jacht

Vrouwen geven hun lint aan de man van hun keuze. De winnaar wordt gekroond tot de Meikoning. Hij kiest zijn Meibruid. Samen vormen zij het Meikoningspaar en symbolisch gaan zij een verbinding van liefde aan.

Meiboom

Met het Meikoningspaar gaan we in optocht het terrein over en nodigen iedereen uit mee te lopen en mee te vieren, zingend en dansend met de drum.

Bij de Meipaal ( het mannelijke en vrouwelijke) dansen we met de linten rond de paal, met opzwepende klanken. 

Vuurspringen

Het heilige vuur, grens tussen het oude en het nieuwe.

Na het Meikoningspaar springt ieder die wil over het heiligevuur, dat beschermd, reinigt, en plannen en wensen doet uitkomen. Spring je met z’n tweeën over het vuur dan beloof je elkaar, een jaar en een dag, in verbinding te blijven.

Met nieuwe energie gaan we de zomer tegenmoet.

gebs lichthuis keltfest celtic spirit heidense bende

Gabs Lichthus

Gabs en haar Aarde elfjes verzorgen ook dit jaar 2 prachtige workshops in de Celtic spirit tent,

Elementenklanken

Om 12:00u kun je de workshop Elementenklanken volgen. Met diverse helende instrumenten maken we een klankreis langs de elementen, welk element past bij jou en waar heb je nog wat in te leren? De helende klanken wijzen je de weg, luister maar…

Intuïtief Rune Tekenen

Om 13:30u kun je de workshop Intuïtief Rune Tekenen volgen. De eeuwenoude tekens zijn bij ons en willen ons graag wat vertellen, alleen hoe kunnen ze je hart bereiken? Wees welkom om in je eigen tekeningen boodschappen te ontvangen.

de heksenkrijger peter ingeborg celtic spirit keltfest heidense bende

De Heksenkrijger

Peter en Ingeborg begeleiden al jaren lang mensen in herstel en ontwikkelingstrajecten. Hierin staat de ontdekkingstocht naar jezelf centraal. Peter is o.a. geregistreerd coach en Ingeborg is o.a. Mindfulness trainer.

Krijgerreis door Peter

Mannelijke krijgers van vandaag!
Ga mee naar het slagveld om je persoonlijke strijd te voeren.

Alleen voor mannen. Zaterdag en Zondag om 15.00 uur.

Workshop Oerkinderen door Ingeborg 

Jij bent Mooi 
Jij bent Waardevol
Wie ben jij eigenlijk?

Ga je mee op onderzoek?                                                                                                    

Voor kinderen van 5-12 jaar op zaterdag en zondag om 13.00 uur

 

pagan lady celtic spirit keltfest

The Pagan Lady

Zonnegod Belenos ritueel

Het begin van de zomer! We eren de kracht van de zon en de vruchtbaarheid van moeder aarde.
We vieren het licht, het nieuwe leven. We vieren het bloeiende leven zelf! Doe mee om 14:00u.

Ik ben the Pagan Lady, stadsheks uit den Haag en dit jaar zal ik bij de Heidense Bende het verhaal vertellen over de Keltische zonnegod Belenos. Ik neem jullie mee in de magie van Beltane. We gaan samen een ritueel doen waarin we helemaal in contact komen met de hoge energie van deze periode. We stellen vragen en doen wensen aan de God Belenos. Vreugdevol, liefdevol en met de zon in je hart ga je daarna weer het feestgedruis in.