Marsanta Suibhail op Keltfest 2019

Marsanta Suibhail

De reizende heksen van Marsanta Suibhail

Wij van Marsanta Suibhail hebben een Keltische achtergrond en komen aan onze spullen die wij verkopen door ruilhandel tijdens onze rondreis door Europa.  De naam is Keltisch voor reizende koopman en wordt uitgesproken als ‘Marsant’a Shu-ul’. 

Van hout en been maken we gebruiksvoorwerpen, handwerkgereedschappen en sieraden zoals lepels, houten naalden en haaknaalden. Deze verkopen we en gebruiken we zelf ook om om wollen sieraden en mutsen te maken. Tijdens ons verblijf demonstreren wij deze ambachten en geven we uitleg hierover. Wil je zelf ook wat uitproberen? Dat kan! We helpen graag.

Wij zijn heksen. Door de opkomende heksenvervolging kunnen we nooit lang in een gebied blijven. Hierdoor komen we in aanraking met veel verschillende volkeren waar we ruilhandel mee bedrijven. Ook leren we veel dingen van ze. Zo hebben we naaldbinden en lucetkoord maken van de Vikingen geleerd. Ondanks de mooie ervaringen is deze manier van leven ook gevaarlijk. Daarom zijn wij ook bekwaam in het hanteren van het zwaard en de bijl.

Kom je een kijkje nemen bij het kamp?