Hill stage

De programmering op het Hill Stage is altijd een groot feest! Geniet van Balfolk, heerlijke folk tunes en feest tot je er bij neer valt.

         

Keltische muziek

Pyrolysis

Fijne Keltische muziek met de vurige band Pyrolysis op Keltfest 2018!

Pyrolysis is een folk band uit het centrum van het Bourgondische platteland, Zaltbommel. De bandnaam is afgeleid van een scheikundige reactie waar een berg vuur en energie bij komt kijken, en dat is precies wat er gebeurt als de muzikanten bij elkaar komen! De explosie leidt tot een ongelofelijk vrolijke combinatie van opzwepende ritmes en dansbare melodieën. Hun liederen beslaan het gehele spectrum van Keltische muziek: van akoestische ballades tot hardere en feestelijke drankliederen. Pyrolysis brengt een warme boodschap van vriendschap en geluk!

Pyrolysis speelt op zaterdag en zondag op Keltfest.

 

folk pop

Twibv

Twibv ontstond als een excuus voor een groep vrienden om samen muziek te maken en groeide al snel uit tot een volwaardige folkpop-band met eigen materiaal. Muziek maken en verhalen vertellen is wat wij graag doen. Of deze verhalen nou afkomstig zijn uit literatuur, gedichten, de natuur, onze eigen ervaringen of onze fantasie maakt ons eigenlijk niks uit. We gebruiken het liefst zoveel mogelijk verschillende instrumenten, talen en vooral veel humor, zelfs in de liedjes die eigenlijk over dood en verderf gaan.
In 2015 kwam onze EP ‘Snippets’ uit, en op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons eerste studioalbum.

keltische folk, the assassenachs, keltfest, folk, keltisch, keltische

The Assassenachs

Keltische folk met The Assassenachs op Keltfest 2018!

The Assassenachs is een folk trio, opgericht in 1998, dat bestaat uit twee Schotten en één Nederlander. In de loop van de tijd hebben ze op veel festivals, Keltische folk evenementen, pubs en clubs gespeeld in Nederland. Inmiddels is ook de rest van Europa veroverd. 

Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken.

Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek. De themas liefde, hard werken en whisky komen regelmatig in hun liederen. Ook historische gebeurtenissen en allerlei onderwerpen uit het leven van alledag (zoals pap) worden niet geschuwd.

Soms werkt de band samen met gast muzikanten oa.  Nynke Smid op viool en Katherine Macleod MacDougall op whistle en fluit.
Katherine heeft de band voorgesteld aan Gaelic mond muziek (puirt-a-beul) en dit hebben ze hier en daar met liefde in hun repertoire geïntegreerd.

The Assassenachs spelen op zaterdag op Keltfest.

folk punk, keltfest, circle j, folk rock, folk frenzy

Circle J

Circle J brengt de folk punk naar Keltfest!

Circle J speelt haar met folk doordrenkte punk sinds 2002. De aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers wint nationaal en internationaal steeds meer terrein. Het eerste volwaardige album ‘Fat Man’s Chest’ (2007) is zeer goed ontvangen door zowel recensenten als folk punk fans. De cd schopte het tot de top 20 album lijst van Paddyrock.com en OOR noemde het “de leukste punkplaat sinds lange, lange tijd”. Hun laatste album ‘Year of the Goat'(2015) is opnieuw een absolute schat vol folk punk en introduceert de jonge gitaargod Edje. Zijn epische gitaarspel is een enorme toevoeging op het legendarische arsenaal van doedelzak, banjo, mandoline en tin whistle. Dit arsenaal zal je weg blazen en dorstig zal maken naar alleen maar meer. Op het podium brult en vlamt deze familie van Folk punk uit de Lage Landen als een jonge draak. ‘Year of the Goat’ zal Circle J catapulteren over heel de Lage Landen en verder en wie weet zie jij ze ook langsrazen. Dus scherp je bijlen, trek je dansschoenen aan en doe mee aan de machtige Circle J voor een fijne portie folk punk frenzy. 

Circle J betrad het podium in een groot aantal zalen en op festivals in de Benelux, Duitsland, Engeland en Spanje.

Circle J is:
Tomba – zang en bas
Edje – gitaar en backing vocals
Thom – drums
Jasper – banjo, mandoline en backing vocals
Marianne – doedelzak, tin whistle, dwarsfluit en backing vocals

Rapalje schotse folk muziek

Rapalje

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa.
Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje nu op strooptocht langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal geven je de perfecte mogelijkheid om je eens even niet druk te maken over het dagelijks leven.

Dames en heren, laten we dansen…

The SIDH

The SIDH is een jonge en energetische band, altijd op zoek naar nieuwe ideeën en muzikale arrangementen, zonder hun roots te vergeten. Een combinatie van hedendaagse en elektronische Keltische muziek, dat door het gebruik van fluiten en doedelzakken, keyboards en percussie, Hip Hop en Dubstep beats een origineel en innovatief resultaat heeft. Op deze wijze wordt een sfeer met een onderscheidend gevoel van “toekomstige traditie” gecreëerd. 
Met vele tours door Europa en Azië (China, Ierland, Polen, Italië om enkele te noemen), samenwerkingen met ’s werelds grootste artiesten (Lindsey Stirling, Hevia en Red Hot Chili Pipers en vele anderen) veroveren deze vier jonge muzikanten de wereld met hun krachtige en opwindende tunes gemaakt met Dubstep ritmes en Schotse Bagpipes, Hip Hop en Ierse fluiten. 

 

The SIDH zal hun nieuwste album ‘Another Way to Fly’ begin 2018 wereldwijd uitbrengen.