Vrijwilligers f.a.q.

FAQ

Hier staan alle veel gestelde vragen.

Hoe schrijf ik me in?

Da’s makkelijk, via www.myvana.nl.

Mywatteh??

myvana.nl, de uberhippe 2.0 webportal van Vana Events. Via dit systeem kunnen standhouders en vrijwilligers zich inschrijven voor al onze evenementen.

Hoeveel shifts draai je op een dag?

Bijna alle teams werken met shifts van een halve festivaldag, met vaak nog enkele werkzaamheden voor of na openingstijd. Vaak komt dit neer op ongeveer 8 werkuren per dag, wat betekent dat je per festivaldag ook een halve dag vrij hebt om over het terrein te lopen. Andere groepen werken met meerdere kortere diensten, ook daarbij is er ruim voldoende tijd om van het festival te genieten.

Komt er weer een herkenning voor vrijwilligers?

Iedere vrijwilliger krijgt een crew-polsbandje van dit jaar!

Zijn er kledingvoorschriften?

Bij de meeste teams is het vooral belangrijk dat je er leuk en vrolijk uitziet, draag wat bij je past en het komt wel goed. Een hoepelrok of een gezicht vol Braveheart facepaint is af te raden, aangezien je veel in beweging bent en het toch wel handig is als we je kunnen herkennen.

 Daarnaast is het fijn als je zelf stevige kleding meeneemt inclusief een goede riem, waaraan je een rol ducttape, tie-wraps etc kan ophangen.

Let ook op goede/voldoende sokken en warme kleding omdat het savonds best koud kan zijn rond Keltfest!

Willen jullie met de selectie alleen vrijwilligers voor het hele weekend of ook voor enkele dagen?

Er wordt van je verwacht dat je de volledige werktijden aanwezig bent als vrijwilliger. 1 dag minder aanwezig zijn is dus niet mogelijk. Je vindt de werktijden van ieder team hier.

Mag ik slapen op het terrein?

De vrijwilligers slapen met z’n allen op de festivalcamping, naast het terrein. Dit hele gebied dient zowel ’s nachts als overdag stil te zijn! Feesten kan op de naastgelegen party area.

Wordt er vervoer geregeld?

Nee, het Keltfest terrein is relatief goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook kan je op de vrijwilligerspagina op Facebook met elkaar afspreken om mee te rijden.

Kan ik mijn spullen tijdens het evenement ergens kwijt?

Ja, in je eigen tent op de camping. Let wel: er is geen officiële bewaking en alles wat je er bewaart ligt er op eigen risico.

IK HAAT VRIJE TIJD EN ZOU GRAAG TIJDENS DE OP- EN AFBOUW ÉN IN HET WEEKEND WILLEN MEEHELPEN

Held! Afhankelijk van je gekozen festivalteam, is het mogelijk om na de opbouw meteen door te rennen naar een team wat in het weekend actief is. Soms is het echter zo dat de werktijden overlappen en het festivalteam soms al (of nog) bezig is, terwijl je weer verwacht wordt bij de op- en afbouw. Geef in dat geval even duidelijk bij je coördinatoren aan bij welke andere teams je zit, dan kan je met hen afstemmen wanneer je waar wordt verwacht.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Dit hangt er vanaf hoe snel we vol zitten, schrijf je dus maar snel in nu het nog kan via www.myvana.nl. 🙂

Mijn vraag staat hier niet

Mail je vraag dan naar vrijwilliger@vana-events.nl.